Rijschool Koos Bos heeft voor een volledig elektrische auto gekozen, deze is dan altijd een automaat.
Met de Volkswagen ID.3 rijdt je dan ook volledig emissie-vrij.

Rijles in een auto met automaat

Steeds meer auto’s beschikken over een automatische versnelling. Doordat de drukte op de weg de laatste jaren behoorlijk is toegenomen zien steeds meer mensen de voordelen van een automaat. Ook zijn de automatische versnellingsbakken de laatste jaren sterk verbeterd waardoor de automaat wat betreft vlotheid en zuinigheid niet meer onder hoeft te doen voor een schakelauto. Veel auto’s met automatische versnellingsbak zijn zelfs zuiniger.

Als je nu al weet dat je in een auto met automaat gaat rijden, kun je kiezen voor rijles in een auto met automaat. Omdat je niet hoeft te leren schakelen, heb je minder lessen nodig en ben je dus goedkoper uit.

Twijfel je nog of je in een personenauto met – of zonder automaat wil gaan rijden, beide zijn aanwezig zodat je het verschil kan proeven. Je krijgt dan een passend advies.

Voor wie is autorijden in een automaat geschikt?
Het autorijden in een automaat is in de eerste plaats voor iedereen die comfortabel wil rijden. Voor sommige mensen is het lastig of soms onmogelijk te leren autorijden in een schakel auto. Autorijles in een automaat kan dan uitkomst bieden zodat het toch mogelijk is het autorijbewijs te halen.

  • Mensen met een lichamelijke beperking kunnen soms moeite hebben met schakelen. Voor hen is het rijden in een auto met automatische versnelling vaak een uitkomst.
  • ‘oudere leerlingen’ kunnen problemen hebben met schakelen. Ze vinden het lastig om te schakelen en op hetzelfde moment op het verkeer te letten. Een automaat lost dit probleem op.
  • Mensen die een concentratie en/of informatieverwerkingsstoornis hebben zoals autisme en ADHD, hebben vaak ook veel voordeel bij het rijden in een automaat en kiezen er dan ook regelmatig voor om de rijlessen te volgen in een automaat . Ook als je om andere redenen de voorkeur geeft aan een auto met automaat, is rijles op deze manier een aanrader.

Let op! Na het behalen van je rijbewijs in een auto met automaat, krijg je een aantekening op je rijbewijs en mag je alleen rijden in een auto met automaat.